Svet
20 ogledov

"Če vam zveni znano, to je delal Hitler"

Hillary Clinton Reuters
Hillary Clinton je med komentiranjem dogajanja v Ukrajini Putina primerjala s Hitlerjem.

Nekdanja zunanja ministrica Hillary Rodham Clinton se je v torek udeležila dogodka v Long Beachu, kjer se je razgovorila o razmerah v Ukrajini. Dogajanje na Krimskem polotoku je primerjala z dogajanjem pred začetkom druge svetovne vojne.

Izdajanje ruskih potnih listov Ukrajincem z ruskimi koreninami jo spominja na Hitlerjevo ravnanje. "Če se vam to zdi znano, je to zato, ker je to Hitler počel v 30. letih. Vsi Nemci, ki so bili etnični Nemci, Nemci po rodu, ki so živeli v krajih, kot sta Češkoslovaška in Romunija, in drugje ... Hitler je vedno govoril, da z njimi ne ravnajo prav. 'Moram iti in zaščititi svoje ljudi', in prav zato so vsi tako živčni," je dejala Clintonova.

Čeprav so ljudje zaradi tega živčni, nič ne nakazuje, da je Putin tako neracionalen kot Hitler, je dodala. Putinova misija je po njenih besedah obnovitev velike Rusije vključno s prevzemom nadzora nad nekdanjimi republikami. "Ko gleda Ukrajino, vidi deželo, za katero je prepričan, da je po naravi del matere Rusije," je svoje videnje opisala Clintonova.

Hkrati je prepričana, da bodo rešitev za nastalo situacijo poiskali po diplomatski poti.

Komentarjev 3
  • mb 07:52 06.marec 2014.

    američani na vsak način želijo osamiti rusijo in se polastiti njenih naravnih bogastevker vojaško tega nis sposobni bodo vse naredili, da se rusijo gospodarsko uniči.Zadeve kot se dogajajo v ukrajini in kot so se dogajale v gruziji so ...prikaži več plod ameriške politikeEU pa lepo kima zraven

  • Pepe007 07:40 06.marec 2014.

    Dejstvo je, da tam kjer ZDA ne vidijo profita zase, se politično ne mešajo, oziroma brez težav polno sodelujejo tudi z zelo spornimi režimi (npr. Savdska Arabija).Ves ta "trud" je treba gledati v tem kontekstu.

  • siles 21:25 05.marec 2014.

    to kar dela Amerika zadnjih 20 let po svetu je huje kot hitlerjeva Nemčija.