Svet
2021 ogledov

Če želijo popiti kavo, morajo nositi na glavi "črva" za plavanje

Distanca Facebook/Cafe&Konditorei Rothe
V nekem baru so šli glede zagotavljanja socialne razdalje humorno daleč.

Posnetek v nemškem mestu Schwerin, prestolnici severnonemške zvezne dežele Meklenburg-Pomorjansko, ki se je razširil po medmrežju, vzbuja veliko začudenja in muzanja. 

Lastnica lokalne kavarne in slaščičarne namreč od gostov zahteva, da si morajo med sedenjem na stolih na glavo povezniti klobuk, na katerega sta pritrjena po dve plavalni tubi - črva. S tem obiskovalci med seboj vzdržujejo potrebni razmik. 

52-letna lastnica Jaqueline Rothe je za CNN pojasnila, da je raje kot risanje črt po tleh prišla na drugačno idejo zagotavljanja razmika. V toplem vremenu so ljudje komaj čakali, da si lahko privoščijo kavo, pivo ali sladico, ob tem pa po njenem niso imeli nič proti nenavadni zahtevi, celo obilno so se zabavali ob tem. "Na ta humorni način se je tudi izkazalo, kako težko je v resničnem življenju zagotavljati razmik 1,5 metra med nami," je dejala Rothejeva, ki niti ni presenečena, da zdaj o njej govori ves svet.

Po navadi je bilo v njeni kavarni 36 prostih miz, zunaj pa še 20. Zaradi novih pravil glede boja proti koronavirusu pa jih ima v stavbi le še 12, zunaj pa osem. 

Nemčija je tako kot Slovenija začela s popuščanjem nekaterih ukrepov. Včeraj je država napovedala tudi rahljanje režima na meji s Švico in Avstrijo. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.