Svet
15 ogledov

Čehinja do smrti zabodla dijaka

26-letna Čehinja v srednji šoli z nožem ubila dijaka in poškodovala še tri osebe.

Čehinja je vdrla v šolo v kraju  Ždar nad Sazavou na jugovzhodu Češke.

Po poročanju medijev je sicer ženska najprej napadla eno od dijakinj in jo ranila, nato pa zabodla še 16-letnega dijaka, ki ji je skušal pomagati. Kot je sporočila policija, je ta kljub hitremu posredovanju zdravnikov podlegel ranam.

Učenko, ki je bila ranjena, je nato spustila, medtem pa vzela neko drugo za talko. Še preden so jo uspeli onesposobiti z električnim paralizatorjem, je ranila tudi to dekle in še enega od policistov.

Napačna odločitev sistema

Policija je 26-letno napadalko nato vendarle prijela. Izkazalo se je, da gre za žensko iz Ostrave na vzhodu Češke, ki nima nobene zveze s srednjo trgovsko šolo v Ždaru.

Kasneje je prišlo na dan, da je napadalka psihična bolnica, ki je pred dvema letoma na neki drugi osnovni šoli ugrabila sedemletno deklico in zabodla učiteljico.

Takrat ji je sodišče namesto zapora izreklo zdravljenje zaradi shizofrenije v zaprti psihiatrični ustanovi, od koder pa so jo letos izpustili, da se zdravi ambulantno. Med Čehi je že zavladalo ogorčenje nad sistemom, ki dovoli kaj takega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.