Svet
77869 ogledov

Porcija ražnjičev 19 evrov, pravi šok je cena kave

sladoled turisti turizem
1/3
Profimedia
Turistična sezona se začenja, v primerjavi z lanskim letom so se krepko dvignile tudi cene hrane in pijače na hrvaški obali. Dvig je najbolj izrazit v Istri, ugotavljajo hrvaški mediji.

Da je treba za kepico sladoleda odšteti dva evra ni nič več nevsakdanjega. Gostinci napovedujejo, da se bo cena še zvišala. V Rovinju je treba po poročanju Jutarnjega lista plačati 3,5 evra, v Pulju pa za kavo z mlekom 2,3 evra.

Globoko bodo morali seči v žep tudi tisti, ki se poleti radi osvežijo z Aperol Sprizem – za mešanico Aperola, penine in mineralne vode boste plačali od šest do enajst evrov, odvisno od lokacije.  

sladoled turisti turizem | Avtor: Profimedia Profimedia

Podobno navite so cene hrane, ki se za ocvrt krompirček začnejo pri 5 evrih, še nikoli, denimo, ni bila višja cena ražnjičev – povzpne se vse do 18,90 evra, še pišejo pri Jutarnjem listu in dodajajo, da so posebna zgodba cene burgerjev: Zaradi priljubljenosti te jedi so v nebo poskočile tudi cene, v Rovinju je treba zanj plačati tudi 18 evrov.

Največje razlike v cenah istrskih lokalov so zabeležili pri kavi. V Rovinju in Poreču je nekaj običajnega, da je za makijato treba odšteti 3,5 evra, v Pulju gostinci cen še niso dvignili na to raven. Je pa zanimivo, piše Jutarnji list, da se zaradi podražitev nihče ne pritožuje.

Je pa, zanimivo, prav v Pulju najdražji sladoled – za kepico je treba plačati od 2 do 3,5 evra.

sladoled turisti turizem | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 30
 • Avatar NickMason
  NickMason 12:13 09.junij 2024.

  Doli mora biti drago kot žafran,ker turistov je totalno preveč ,kot mravljišče je,če bi bilo poceni vse ,mislim da bi nastal kaos

 • Avatar Garancija
  Garancija 10:57 09.junij 2024.

  V trgovini je pivo poceni

 • Željko 09:53 09.junij 2024.

  Ni panike bomo pač vozili čimveč hrane z sabo. Pa še ena zanimivost. Pred leti sem poleg svojih smeti na plaži pospravil še tuje sedaj tuje samo še brcnem.