Svet
18 ogledov

Cerkev krivična do žensk

1/6
Papež Benedikt XVI. v Vatikanu pozval katoličane, naj molijo za duhovnike. Aktivistke pa so s plakati in letaki opozarjale na to, da je Cerkev do njih krivična.

Benedikt XVI. je med začetkom tridnevnega slavnostnega zaključka leta duhovščine pozval katoličane, naj molijo za duhovnike. "Še posebej molite za duhovnike in semeniščnike, spodbujajte jih in podpirajte," je dejal okoli 10.000 zbranim na Trgu svetega Petra.

Papežev "mea culpa" bi žrtve in javnost po poročanju tujih medijev morda lahko dočakali v petek med zaključno mašo. Na njej naj bi sodelovalo okoli 15.000 duhovnikov.

Tridnevnega srečanja naj bi se udeležilo več kot 10.000 duhovnikov z vsega sveta. Srečanja pa so se udeležile tudi aktivistke, ki so pozivale k temu, da bi ženske postale del duhovniškega reda. Varnostniki so jih kaj kmalu prosili, naj se umaknejo, kar so tudi storile. "Če bi spoštovali ženske in otroke − torej da bi nas tudi posvetili − bi bilo vse drugače," je na shodu opozorila Mary Ann Schoettly. Protestnice so namreč s plakati in letaki opozarjale na to, da Cerkev ženskam ne pusti blizu oziroma do kakršnih koli funkcij. Verjamejo, da je tudi to botrovalo zlorabam otrok.

Fotografije današnjega dogajanja v Vatikanu si lahko ogledate v galeriji.

Začetek tridnevnega slavnostnega zaključka leta duhovščine: ravno letošnje leto bo v spominu Cerkve zaradi razkritja zlorab ostalo kot eno najhujših obdobij v zgodovini Rimskokatoliške cerkve.


 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.