Svet
1291 ogledov

Cerkev pozvala k cepljenju

Cepljenje Epa
Cerkev pri pozivu vendarle izpostavlja, da mora slednje ostati prostovoljno.

Katoliška cerkev na Poljskem je včeraj objavila poziv poljskim državljanom, da se cepijo zoper covid-19. 

"Cepiva proti covidu so močno orožje za zmanjšanje širjenja okužb, mnogi jih vidijo kot upanje za povratek k normalnemu delovanju družbe," je izpostavil Stanislaw Gadecki, vodja Poljske škofovske konference. 

Cerkev podpira vsakega, ki se želi cepiti, je dodal Gadecki in pri tem poudaril, da mora cepljenje vendarle ostati prostovoljno. 

Število cepljenih na Poljskem je v zadnjih tednih zaostalo, pristojne skrbi predvsem širjenje delta različice v nekaterih evropskih državah. Minister za zdravje Adam Niedzielski je pri tem opozoril, da je četrti val možen že septembra. Zahvalil se je Cerkvi za njihov poziv: "To je glas, ki ga danes zelo potrebujemo." 

Po podatkih poljskega ministrstva za zdravje je v državi v popolnosti cepljenih 37 odstotkov populacije. 

cepljenje testiranje COVID-19 Slovenija Število potrjenih primerov še naprej raste Cepljenje Covid-19 Svet Necepljenim turistom prepoved vstopa

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • lada 12:07 09.julij 2021.

    leona cepit 2 x u bućo komunistićko zabito in polit z usrano vodo, ki jo serje zoki - spoki greznica, ki zastruplja Slovence, še preden je zgrajena na vodo - varstvenem območju - smrt komunizmu - svoboda Slovencem !

  • Avatar Leon
    Leon 11:51 09.julij 2021.

    Predvsem je potrebno cepiti RKC pedofile .