Svet
15 ogledov

Cestni mafiji 131 let zapora

Sodišče v Beogradu je člane tako imenovane "cestne mafije" obtožilo na skupno 13 Žurnal24 main
Sodišče v Beogradu je člane tako imenovane "cestne mafije" obtožilo na skupno 131 let in deset mesecev zapora. V obtožnici je bilo navedeno, da so nepridipravi državo olajšali za 6,5 milijona evrov.

Po poročanju srbske agencije Beta je bilo v procesu skupno obtoženih 53 oseb, od tega jih je 41 obsojenih na zaporno kazen od enega in pol do šest let. Devet obtožencev je bilo opranih krivde, medtem ko si je trojica obtoženih med procesom vzela življenje.

V skladu z razsodbo morajo obsojenci v roku 15 dni oškodovani firmi Poti Srbije izplačati 0,9 milijona evrov, medtem ko naj bi si podjetje vrnitev preostalega zneska zagotovilo s pravdnim postopkom. Sodišče je zatrdilo, da Milan Jovetić in Živojin Đorđević nista prava organizatorja prevare, saj naj bi pravi voditelji ostali na prostosti.

Pripadniki "cestne mafije" naj bi od leta 2004 do sredine leta 2006 na avtocesti Beigrad–Niš izdajali dvojne kartice za plačevanje cestnine ter obenem ponarejali prejemke. Državo so na ta način oškodovali za 6,5 milijona evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.