Svet
41 ogledov

Cestnina na Hrvaškem navzgor

hrvaska avtocesta Matija Topolovec/PIXSELL
Cena cestnine na hrvaških avtocestah naj bi poskočila. Uprava podjetja Hrvaške avtoceste naj bi še ta teden vladi predlagala podražitev.

Če se poleti odpravljate na hrvaško morje, boste morali med obvezne stroške najverjetneje vključiti tudi višjo cestnino. Dnevnik.hr je iz virov blizu vlade izvedel, da bo uprava Hrvaških avtocest (HAC) še ta teden obiskala vlado, konkretneje ministra za promet in mu predlagala podražitev.

Za koliko naj bi poskočila cena za vožnjo po hrvaških avtocestah, ni znano, a argument naj bi bil, da je cena že pet let enaka, stroški pa zaradi inflacije rastejo, in da HAC nujno potrebuje denar za obnovo avtocest.

Napovedana podražitev, ki bo prizadela tudi mnogo Slovencev, ki se bodo poleti odpravili na hrvaško morje, je razjezila Hrvate, saj jim je vlada prvotno obljubila, da po podražitvi elektrike in plina ne bo novih podražitev.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 14:11 05.maj 2012.

    Vožnja po stari cesti do morja ST , je zelo prijetna in varna , kajti cesta je popravljena in v odličnem stanju. Posebno lepo jo je prevoziti ponoči, ko ni takšnega prometa. Samo bedak bi plačal cestnino več , kot ...prikaži več je prihranek goriva , kam šele da je plačaš toliko , kot porabiš goriva po stari cesti. Da o zastojih sploh ne govorimo !