Svet
16 ogledov

"Čevelj bomba "odnesel šalo

Potnik, s katarsko diplomatsko poverilnico, je bil v noči na četrtek pridržan za Žurnal24 main
Potnik s katarsko diplomatsko poverilnico je bil v noči na četrtek pridržan zaradi motenj na krovu letala ameriške letalske družbe United Airlines. Moški naj bi se šalil na račun "čevlja bombe".

Prvotna poročila so bila dokaj nenavadna, saj naj bi incident vključeval poskus zažiganja čevlja, kasneje pa so se pojavile navedbe, da naj bi prišlo do nesporazuma zaradi kajenja med letom.

"Potnik je bil v stranišču in je po vsej verjetnosti kadil," je zatrdil predstavnik letalske družbe in dodal, da je moški v trenutku, ko ga je osebje povprašalo po njegovem početju, podal dokaj neprimeren komentar, ki se je nanašal na “čevelj bombo“.

Fran Townsend, nekdanja svetovalka za domovinsko varnost, ki je služila pod nekdanjim ameriškim predsednikom George W. Bushem, je dejala, da gre za katarskega diplomata, po njenih neuradnih virih pa naj bi dejansko šlo za nesporazum.  Townsendova je dodala, da so možje postave pregledali potnikove čevlje, kar jih je navdalo z zadovoljstvom, saj tam ni bilo nikakršnega eksploziva.

Letalo pospremila lovca F-16
Letalo Boeing 757, na krovu katerega je bilo 157 potnikov in šest članov posadke, je letelo iz Washingtona v Denver. Na incident se je v trenutku domnevne grožnje z bombo odzvala vojska in letalo prestregla z dvema lovcema F-16, ki sta ptico pospremila do denverskega letališča. Letalo je pristalo malo pred sedmo uro po lokalnem času.

Člani posadke so pristojne oblasti zaprosili, naj jih pričakajo na letališču, v preiskavo pa se je vključil tudi FBI.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.