Svet
16 ogledov

Čez 40 let bodo vladale ženske

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
V prihodnjih 40 letih bodo oblast v roke prevzele ženske, muslimani bodo v vse večjem številu emigrirali na zahod, napovedujejo pri Toffler Associates.

Po 40 letih so pri Toffler Associates izdali 40 novih predvidevanj, ki naj bi spremenila svet v naslednjih 40 letih.

 

Podjetje Toffler Associates je ustanovil Alvin Toffler, futurist in avtor knjige Future Shock iz 70. let. Toffler je pred 40 leti napovedal hiter razvoj tehnologije, poroke istospolnih parov in povečanje stopnje nasilja in ekoloških katastrof.

Vajeti naj bi v roke prevzele ženske. Njihovo število na vodilnih položajih naj bi se povečalo v velikih razsežnostih.

Krščanstvo se bo najbolj širilo na jugu, medtem ko bodo muslimani v velikem številu emigrirali na zahod. Njihova prisotnost bo privedla do spremembe javnega mnenja in politike.

V naslednjih 40 letih naj bi prenovili Sueški in Panamski prekop. Vse več ljudi bo gojilo svojo hrano, zaradi širjenja hitrih internetnih povezav pa bo vse manj delavcev sedelo v pisarnah.

Severna Koreja in Iran bosta še vedno ostala na svojih bregovih, medtem ko bo med večino držav prišlo do povezovanja. Kitajska bo postala globalna ekonomska sila, ki se bo povezala z Indijo in Brazilijo ter Venezuelo in afriškimi državami. Kitajska bo držala ZDA v šahu, saj so le te odvisne od kitajske zaloge 17 mineralov, ki služijo za proizvodnjo vsega, od orožja do radarjev.

Zaradi staranja svetovnega prebivalstva se bodo stroški za medicinske storitve za starejše povečali za štirikrat do leta 2050, še napovedujejo pri Tofflerju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.