Svet
32 ogledov

Charlie Hebdo leto po napadu s provokativno karitkaturo

Charlie Hebdo EPA
Ob prvi obletnici terorističnega napada na uredništvo satiričnega tednika Charlie Hebdo, bodo ustvarjalci v sredini izdaji objavili provokativno karikaturo bradatega boga v okrvavljeni obleki, ki v rokah nosi puško kalašnikov, z naslovom "Leto po napadu je napadalec še vedno na begu".

Izvod bodo natisnili v milijonski nakladi, nekaj deset tisoč jih bodo poslali v tujino.

V prilogi časopisa bodo zbrana tudi dela ubitih karikaturistov in zapisi nekaterih zunanjih sodelavcev, igralcev in intelektualcev. Nekaj stavkov je za časopis prispevala tudi ministrica za kulturo Fleur Pellerin.

 Glavni urednik kritizira fanatike

Karikaturist Riss, ki je bil v napadu 7. januarja lani težko ranjen, je napisal uvodnik v katerem ostro kritizira fanatike in vse, ki so časopisu zaradi posmehovanja veri želeli smrt.

Zapisal je še, da "ateistična prepričanja in laiki lahko premaknejo več gora kot vera vernikov."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Lavdan 16:32 04.januar 2016.

    Da so vere povzročile šloveštvu ogromno gorja je dejstvo, čeprav naj bi vsi nauki učili dobro. O tem govori tudi papež Frančišek. Edino ateizem bi stvari ublažil saj bi odpravil en vzrok za nesporazume.Izzivanj tegale pavliha je vsekakor bedarija, ...prikaži več saj jih ne bo rešila procesija voditeljev, ko bo spet tekla kri.

  • Janez_53 13:59 04.januar 2016.

    A tile bukseljni res morajo izzivati in s tem ogrožati življenja nedolžnih ljudi??? Čemu je to potrebno??? In kaj bi radi s tem dokazali???

  • Pepe007 11:59 04.januar 2016.

    Očitno se ti cajtengi spet ne berejo več in bi jim prav prišlo, da jih kak muslimanski skrajnež potisne v ospredje.