Svet
16 ogledov

Chávez pri zavesti, njegovo stanje zapleteno

Venezuelski predsednik Hugo Chavez Reuters
Tri tedne po operaciji je stanje Cháveza še vedno zapleteno.

Venezuelski predsednik Hugo Chávez je pri zavesti in se povsem zaveda, kako zapleteno ostaja njegovo zdravstveno stanje tri tedne po težki operaciji zaradi raka v Havani, je v torek sporočil venezuelski podpredsednik Nicolás Maduro.

Maduro, ki je venezuelsko desnico obtožil, da širi "bolne laži" in "govorice" o Chavezovem zdravju, je dejal, da je v zadnjih treh dneh trikrat govoril s predsednikom.

"Popolnoma se zaveda, kako zapleteno je njegovo stanje po operaciji," je v pogovoru za televizijsko mrežo Telesur dejal podpredsednik.

"Ljudje morajo biti obveščeni"

Maduro, ki se danes iz Havane vrača v Caracas, podrobnosti o Chávezovem zdravstvenem stanju ni razkril, je pa zagotovil, da bo vlada še naprej obveščala javnost o njegovem zdravju. Po njegovih besedah je Chávez zahteval, da morajo biti ljudje obveščeni "vedno po resnici, ne glede na to, kako je to težko glede na okoliščine".

Chávez že na četrti operaciji

58-letni Chávez je bil 11. decembra lani operiran v Havani, ker so se mu na mestu, kjer so mu v preteklosti že odstranili tumorje, znova pojavile maligne celice. To je bila zanj že četrta operacija zaradi raka. Po njej je Cháveza doletela še okužba dihal.

Venezuelskemu voditelju so raka prvič diagnosticirali junija 2011, nakar je prestal že več operacij ter tudi kemoterapije in obsevanja. Ob tokratni novici, da se je rak vrnil, so bili Venezuelci šokirani, saj jim je Chávez pred tem zatrjeval, da je bilo zdravljenje na Kubi uspešno in da je raka premagal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.