Svet
8 ogledov

Chavez še vedno težko diha

Venezuelski predsednik Hugo Chavez Reuters
Venezuelskega predsednika Huga Chaveza, ki se je po decembrski operaciji raka na Kubi nedavno vrnil nazaj v domovino, še naprej mučijo težave z dihanjem , je v četrtek zvečer sporočila vlada v Caracasu.

"Trend (težav z dihanjem) vztraja in ni ugoden in ga zato še naprej zdravimo," je sporočil venezuelski minister za komunikacijo in informiranje Ernesto Villegas. To je bila prva uradna informacija o zdravstvenem stanju Chaveza, odkar se je ta v ponedeljek presenetljivo vrnil v Venezuelo, poročajo tuje tiskovne agencije.

V bolj optimističnem tonu je Villegas še povedal, da se zdravljenje zaradi Chavezove osnovne bolezni, raka, zaenkrat nadaljuje brez kakšnih hujših stranskih učinkov. Dodal je še, da se predsednik "opira na Kristusa" in kaže "neverjetno voljo do življenja" ter ostaja v stalni komunikaciji s svojo družino in vladno ekipo.

58-letnega Chaveza so takoj po vrnitvi s Kube, kjer je zaradi že četrte operacije raka tokrat preživel več kot dva meseca, sprejeli v vojaško bolnišnico v Caracasu. Že minuli teden je venezuelska vlada sporočila, da predsednik diha skozi cevko v sapniku, zaradi česar ne more govoriti. Chavezu so raka diagnosticirali sredi leta 2011.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.