Svet
11 ogledov

Chavezovo stanje slabše

Venezuelski predsednik Hugo Chavez Reuters
Zdravstveno stanje venezuelskega predsednika Huga Chaveza se je po operaciji med zdravljenjem raka na Kubi znova poslabšalo.

"Stanje predsednika Chaveza je še vedno občutljivo," je za venezuelsko državno televizijo in radio poudaril venezuelski podpredsednik Nicolas Maduro in posvaril, da odpravljanje zapletov ni brez tveganja. Za nove zaplete je kriva okužba dihal.

Odpovedali koncert

Venezuelski minister za informiranje Ernesto Villegas je v Caracasu sporočil, da so zaradi predsednikovega slabega zdravstvenega stanja odpovedali za drevi napovedan koncert v središču venezuelske prestolnice, ki ga je organizirala vlada. Ob tem je Venezuelce pozval, naj molijo za Chaveza.

Priseči bi moral čez deset dni

Chavez po zmagi na oktobrskih predsedniških volitvah še ni prisegel za nov šestletni mandat na čelu države. Prisega je predvidena za 10. januar, venezuelski ustavni strokovnjaki in opozicija pa pravijo, da je ni mogoče preložiti zaradi bolezni in da bo moral biti Chavez v domovini, ko bo prisegel.

Venezuelska ustava sicer določa, da se morajo nove predsedniške volitve, če predsednik ni sposoben opravljati svojih dolžnosti, opraviti v 30 dneh.

58-letni Chavez je bil 11. decembra operiran v Havani, ker so se mu na mestu, kjer so mu v preteklosti že odstranili tumorje, znova pojavile maligne celice. To je bila zanj že četrta operacija zaradi raka.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 15:46 31.december 2012.

    Drži se svetla točka na temnočrnem svetovnem nebu !