Svet
15 ogledov

Churchill prikril srečanje z NLP

(Foto: usss.files.wordpress.com) Žurnal24 main
Dokumenti razkrivajo: Churchill naročil, naj se srečanje britanskega letala z neznanim letečim predmetom v času druge svetovne vojne skrije pred javnostjo.

Dokumente ministrstva za obrambo je na spletu objavil britanski državni arhiv. Sir Winston Churchill naj bi tako naročil, da mora nepojasnjen leteči predmet nad britansko obalo ostati skrivnost najmanj 50 let. Bal se je namreč, da bi prišlo do množične panike in bi to med ljudmi uničilo vero v Cerkev.

Razkriti dokumenti tako potrjujejo navedbe nekega neimenovanega znanstvenika. Ta je leta 1999 trdil, da je bil njegov dedek, ki je med vojno služil pri kraljevih letalskih silah, navzoč na sestanku, ko se je odločalo o prikrivanju incidenta.

S tem, kako naj ravnajo v zvezi z nepojasnjenim srečanjem, sta si glavo razbijala Churchill in ameriški general Dwight Eisenhower. Kot trdi znanstvenik, sta bila oba izjemno zaskrbljena in predvsem nemočna, saj nenavadnega srečanja niso znali prav pojasniti.

Nepojasnjen incident ali srečanje z vesoljci
Do srečanja je prišlo ob koncu druge svetovne vojne, ko se je britansko vojaško letalo vračalo z misije v Franciji in Nemčiji. Na angleški obali pa je srečalo nenaveden kovinski leteči predmet, ki je nekaj časa spremljal letalo, nato pa je pospešil in izginil.

Možnost, da bi šlo za kakšno drugo letalo ali izstrelek, so izključili.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.