Svet
10 ogledov

Cia preprečila napad ob bin Ladnovi smrti

Ibrahim Hassan al Asiri Reuters
Obveščevalna agencija Cia je onemogočila nov poskus samomorilskega napada z bombo v spodnjicah terorista, predviden za obletnico usmrtitve vodje Al Kaide Osame bin Ladna.

Obveščevalne agencije ZDA, Jemna in drugih držav so preprečile teroristom, da z bombo strmoglavijo letalo ob obletnici smrti Osame bin Ladna, piše CNN. Zaroto so odkrili, preden je ogrozila Američane. Ameriška tiskovna agencija AP je informacijo prejela že minuli teden, vendar je na prošnjo Bele hiše in Cie ni objavila. Predsednik Barack Obama naj bi bil o tem obveščen aprila. Sicer so predstavniki vlade ob obletnici smrti bin Ladna ves čas zatrjevali, da niso seznanjeni z nobeno resno grožnjo.

Podrobnosti v zvezi s teroristom, ki naj bi poskusil izvesti napad, niso znane, FBI pa je sporočil, da naj bi  eksplozivno telo zaplenili v tujini. Domnevnega terorista so aretirali, napravo pa naj bi izdelal član Al Kaide iz Jemna. Šlo naj bi za Ibrahima Hassana al Asirija, ki bi napravo moral aktivirati že decembra 2009 oziroma za božič nad Detroitom, tokrat pa naj bi naprava imela boljši sistem za detonacijo. Ne vsebuje nobenih kovin, zato naj bi šla brez težav skozi detektorje za kovine na letališčih, ni pa še jasno, ali bi prestala preverjanje z novimi telesnimi bralniki.

Komentarjev 1
  • privat 14:16 18.maj 2012.

    vse več bo tega...zgodovina nas uči da nikoli nesmeš ubiti voditelja ,ker postane mučenik in simbol neke svobode(primer jezus) Danes pa že vemo da naši voditelji neznajo voditi in upravljati...