Svet
39 ogledov

CIA: Zato ni bilo moč preprečiti pariških napadov

Policijska akcija v Parizu EPA
Direktor ameriške obveščevalne agencija Cia John Brennan je potrdil, da so obveščevalci pred terorističnimi napadi na Pariz vedeli, da džihadisti pripravljajo napade. Zakaj jih niso preprečili?

Američka obveščevalna agencija Cia in njeni partnerji so pred terorističnimi napadi na Pariz vedeli, da Islamska država pripravlja napade, v katerih je bilo ubitih 130 ljudi, je potrdil prvi mož obveščevalcev John Brennan za televizijo CBS. Smrti niso mogli preprečiti, ker so džihadisti uporabljali sofisticirano enkriptirano komunikacijo na spletu.

"Vedeli smo, da Islamska država nekaj pripravlja, vendar vpleteni so uporabljali najnovejše komunikacijske načine, ki so jih pred nami uspešno skrivali," je povedal Brennan, ki je dodal, da bi morali zahodni obveščevalci delati bolje, vendar jim je stopil tudi v bran. "Verjemite ni, obveščevalne agencije so preprečile že številne napade in načrte teroristov, ki so se iz Iraka in Sirije vrnili na evropska tla. Zaustavili smo jih, priprli in jih uspešno zaslišali." Brennan je dodal prepričanje, da Islamska država skuša organizirati napade tudi na ameriških tleh.

"Pričakujem, da bodo poskušali nastaviti svoje ljudi, svoje resurse, karkoli je potrebno, da izvedejo napade. Verjamem, da so njihovi poskusi neizbežni. Ne mislim, da tudi njihov uspeh ni neizbežen," je še poudaril direktor ameriške obveščevalne agencije Cia.

Komentarjev 3
  • razerznak 16:38 16.februar 2016.

    ce nebi blo muslimanov v eu potem tega sploh nebi blo! a vidite kje da kristjani izvajajo terror napade? ali kje sekajo glave?

  • jakec1575 16:02 16.februar 2016.

    Zakaj interes vpletanja? ker je v vojno Vstopila Rusija s svojim varnostnim in imperialnim interesom in pokvarilo igro vsem ostalim. In kar naenkrat so se zaceli vrstiti teroristicni napadi v EU. Mulc je pa uspel brez tezav preko3 policijskih kontrol ...prikaži več pobegniti v Beligjo. posnele so ga kamere na črpalki. Iz belgije pa je uspel priti do Sirije?? Nisem pristaš zarot preve, ampak tale je pa res oslovska. Na celi poti ga ena sluzba ni uspela prijeti. Niti Mosad.

  • jakec1575 15:58 16.februar 2016.

    Ne opravičuje dejstva, da je policija rabila skoraj 15 min, da je prišla na kraj tragedije. Tako kot pri karikaturistih. False flag. Holland je imel že pripravljen govor, ki je aktiviral odziv Nata. tistih nekaj 10 zivljenj so reskirali, da ...prikaži več so lahko vpeljali za 3 mesece policijsko državo in počistili malo dzihadisticne skupine, ter dobil legitimiteto za uradno posredovanje v Siriji. 1 uro po napadih se je Holland varno sprehajal po ulicah Pariza na mestu napadov?? Je ni varnostne sluzbe, ki bi v neznanih okoliscinah zagotovila v tako kratkem casu varnost. Tipicen skopiran primer iz ZDA kako disciplinirati volilno telo in ga pripraviti na bolj esktremne razmere in manjša pricakovanja ter več policijske države.