Svet
76 ogledov

Cicciolinina pokojnina razburila Italijane

Cicciolina Ilona Staller EPA
Za en mandat v poslanskih klopeh Iloni Staller, bolj znani pod imenom Cicciolina, pripada 39 tisoč evrov pokojnine letno do konca življenja. Nad tem vsi Italijani niso navdušeni.

Italijansko javnost razburja podatek, da bo kmalu Ilona Staller upravičena do letne pokojnine v znesku 39 tisoč evrov. Pokojnina ji pripada, ker je med letoma 1987 in 1992 sedela v parlamentu kot članica italijanske radikalne stranke. V Italiji, kjer uvajajo številne varčevalne ukrepe v luči finančne krize, so pokojnine močno na udaru.

 

Cicciolina bo do pokojnine upravičena od novembra dalje, saj takrat dopolni 60 let. "Zaslužila sem jo in ponosna sem na to," je za Guardian dejala nekdanja pornoigralka. V svojh petih letih v poslanskih klopeh je predlagala 12 zakonov, med drugim tudi uvedbo spolne vzgoje v šolah in obiske zakoncev v zaporu. "Vsi nekdanji poslanci dobijo doživljenjsko pokojnino in mislim, da je prav, da jo tudi jaz," meni Stallerjeva.

Na spletu so se ob tej novici pojavili komentarji, da italijanski politiki "bogatijo za nič dela" in jim je vseeno za ljudi, ki delajo in se komaj prebijejo iz leta v leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.