Svet
177 ogledov

Čile: krute zlorabe prizadetih otrok

otroci, zloraba, Čile 2
1/4
Reuters
Policija v Čilu je odkrila dom za duševno prizadete otroke in najstnike, kjer so otroke privezovali na postelje, jih pretepali, jim dajali hrano s pretečenim rokom ali jih celo stradali.

Dom v čilskem mestu Quintero spada v mrežo domov, ki so v lasti Cerkve. Policija je prvi namig o zlorabah dobila od nekdanjega zaposlenega v domu, ki je pripovedoval o krutih zlorabah duševno prizadetih otrok.

Ko je policija sprožila preiskavo, so v domu trdili, da so poškodbe na telesih otrok posledica igranja, poroča Daily Mail. A podrobnejša preiskava je odkrila vse grozote, ki jih je policija tudi fotografirala kot dokaz.

Sestradani otroci, ali pa bolni zaradi hrane, ki ji je že potekel rok, zvezani ali privezani na posteljo, so podobe iz doma, kjer naj bi duševno moteni otroci našli pomoč.

Tožilstvo bo zoper vodstvo podalo obtožnico, kot glavni dokaz pa bodo služile ravno fotografije, ki neizpodbitno dokazujejo trpinčenje otrok.



Komentarjev 2
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 13:19 14.julij 2011.

    In vse to v imenu SS-ovca Ratzingerja in katoliške cerkve,ki je tako dobra do revežev in ubogih,fuj pa taka dvojna morala.................

  • privat 19:12 13.julij 2011.

    še ena srbija...oni se samo branijo pred otroci