Svet
8 ogledov

Čile: našli prva trupla

Strmoglavljenje letala v Čilu.
1/10
EPA
Ob čilskem otoku Juan Fernandez je strmoglavilo vojaško letalo. Po vsej verjetnosti je umrlo 21 ljudi. Reševalci in ribiči našli štiri trupla ponesrečencev.

Vojaško letalo je strmoglavilo v morje potem, ko pilotu zaradi močnega vetra dvakrat ni uspelo pristati na tamkajšnjem glavnem letališču, nato pa je izginilo iz radarskih zaslonov.

Medtem ko reševalci iščejo letalo, je župan mesta Juan Fernandez Leopoldo Gonzales dejal, da so v morju že našli prtljago. "Domnevamo, da je bila nesreča in da ni preživelih," je dejal. ,

Da bi kateri od potnikov nesrečo, ki se je zgodila kaka dva kilometra pred letališčem, preživel, dvomijo tudi reševalci. Kljub temu se iskanje nadaljuje. Ribiči in reševalci pregledujejo vode v okolici otokov. Do sedaj so našli trupli dveh moških in dveh žensk. Poleg tega so našli tudi nekaj delov letala, med njimi ena od vrat. 

Med 21 potniki letala, ki so umrli v nesreči, je bil tudi 44-letni novinar in voditelj nacionalne televizje Felipe Camiroaga, ki je bil med gledalci zelo priljubljen. Na otok se je odpravil še s štirimi sodelavci, s katerimi je želel posneti reportažo o tem, kako poteka obnova otoka po uničujem potresu 27. februarja lani. Na letalu je bil tudi poslovnež Felipe Cubillos, ki je sodeloval pri obnovi otoka.

Omenjeni otok je od čilske obale oddaljen 830 kilometrov in je bil po vsej verjetnosti navdih tudi za roman avtorja Daniela Defoeja Robinson Crusoe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.