Svet
8 ogledov

Čilenke iz protesta v rudnik

V Čilu se je skupina 33 žensk zaprla v odsluženi rudnik in tako protestira proti Žurnal24 main
33 Čilenk se je iz protesta proti ukinitvi delovnega programa, ki je pomagal žrtvam februarskega potresa in cunamija, zaprlo 900 metrov pod zemljo. Grozijo celo z gladovno stavko.

Skupina žensk je oblečena v delovne uniforme in rudarske čelade, zaprle pa so se v odslužen rov rudnika 900 metrov pod površjem zemlje. Rudnik, ki leži okoli 500 kilometrov južno od prestolnice Santiago de Chile, velja za turistično znamenitost.

Ženske so bile udeleženke delovnega programa, ki so ga oblikovali za pomoč žrtvam februarskega potresa in cunamija. Med drugim grozijo, da bodo začele gladovno stavko, s katero želijo prepričati oblasti, naj program, ki je zaposloval okoli 12 tisoč ljudi, spet vključijo v proračun za leto 2011.

Dejanje žensk je navdihnila rudarska nesreča s srečnim koncem, ko je bilo 33 rudarjev v rudniku na severu Čila več kot dva meseca ujetih pod zemljo, preden so jih oktobra s spektakularno akcijo potegnili na površje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.