Svet
14 ogledov

Cilj: ubiti čim več dijakov

V napadu na srednjo šolo v Nigeriji umrlo najmanj 46 dijakov. Za napadom naj bi stala skupina Boko Haram.

V tehnično srednjo šolo je prišel samomorilski napadalec, ki je bil preoblečen v dijaka. Razstrelil se je, pri tem pa je v šoli, ki je namenjena le fantom, umrlo najmanj 46 dijakov, umrl je tudi napadalec. Poškodovanih je bilo še 79 oseb. Bomba je odjeknila med jutranjim zbiranjem, kar kaže na željo napadalca, da bi bilo čim več smrtnih žrtev.

Policija s prstom kaže na skupino Boko Haram, ki je že večkrat organizirala napade na šole – prepričani so namreč, da vi morali biti fantje deležni le islamske izobrazbe, dekleta pa v šolo sploh ne bi smela hoditi.

Guverner  predela Jobe Ibrahim Gaidam na severozahodu Nigerije, kjer se šola nahaja, je odredil zaprtje vseh šol v okolici in ostro kritiziral vladne oblasti, ki se ne spopadajo ustrezno. "Sprejeti morajo nujne ukrepe, s katerimi bi zaustavili naraščajoče nasilje. Le tako bodo znova povrnili zaupanje ljudi," je prepričan. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.