Svet
19 ogledov

Ciljali vojake, ubili ženske in otroke

napad trznica Bagdad Profimedias
V eksploziji na bagdadski tržnici, ki jo je povzročil avtomobil bomba, je umrlo več kot 60 ljudi. Več deset je ranjenih.

Na tržnici, polni ljudi, je eksplodiral dostavni tovornjak, s katerim so prevažali sadje in zelenjavo. Voznik je vozilo parkiral in se hitro izgubil med množico, je za AP povedal očividec. "Eksplozija je bila tako močna, da sem poletel nekaj metrov in za nekaj minut izgubil zavest," je povedal Karim Salih. 

Po poročanju BBC oblasti navajajo, da je v eksploziji umrlo 64 ljudi, več kot 87 je ranjenih. Eksplozija je odjeknila v šiitskem delu mesta v času jutranje konice. Med žrtvami je veliko žensk in otrok. Številni ranjeni so še vedno v kritičnem stanju. 

Odgovornost za napad je prevzela teroristična organizacija Islamska država. Kot so zapisali, so bili njihova tarča šiitski vojaki. Teroristična organizacija IS pogosto za svoje cilje izbere nakupovalna središča, vladne in policijske stavbe. Oblasti so okoli Bagdada zgradile zid, da bi tako zaustavile napade skupine. 

Po podatkih Združenih narodov je v prvih štirih mesecih letošnjega leta v nasilju v Iraku umrlo 1.885 civilistov. Večji napad se je zgodil marca, ko se je samomorilski napadalec razstrelil med nogometno tekmo. Umrlo je 32 ljudi, med njimi več otrok.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.