Svet
96 ogledov

Čip, ki odloča o življenju in smrti

Mali čip, ki bi ga osebe nosile pod kožo, bi vladam omogočal učinkovit nadzor na Žurnal24 main
Si predstavljate, da je v vas vgrajen čip, ki oblastem sporoča natančne podatke o tem, kje se nahajate? In če se državi tako zahoče, ta čip sprosti kapsulo cianida ter vas ubije?

Natančno to je želel pri nemškem patentnem uradu patentirati neki Savdijec. Prepričan je, da bi bil čip zelo koristen pri nadzoru teroristov, kriminalcev, beguncev, nezakonitih priseljencev, političnih disidentov, domačih služabnikov ali tujcev z delovnim dovoljenjem.

Iznajditelj je pojasnil, da bi imel podkožni čip GPS-sprejemnik, s katerim bi zlahka nadzirali gibanje osebe. Kot nadgradnja pa bi bilo mogoče vgraditi še kapsulo s strupom, ki bi nadzorniku omogočala na daljavo odpraviti nevarnost, če bi precenil, da je ta postala preveč resna.

Urad patenta po pisanju Foxnewsa skoraj gotovo ne bo potrdil, saj je v nasprotju z nemškim zakonom, ki določa, da iznajdba ne sme škodovati ljudem ali vplivati na "dobro moralo".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.