Svet
87 ogledov

"Clinton me je izkoristil"

Monica Lewinsky Reuters
Najbolj znana pripravnica v zgodovini Bele hiše je za Vanity Fair zapisala, da razmerje, ki bi Clintona kaj lahko stalo službe, obžaluje.

Monica Lewinsky obžaluje to, kar se je zgodilo med njo in tedanjim predsednikom ZDA Billom Clintonom. Pri 40 letih je pripravljena pozabiti preteklost. "Čas je, da zažgem baretko in pokopljem modro obleko," je zapisala in zatrdila, da ji zakonca Clinton nista plačala za molk. "Lahko vam zagotovim, da nič ne bi moglo biti dlje od resnice," se je odzvala na tiste, ki verjamejo tovrstnim teorijam.

Monica Lewinsky je kot 22-letna pripravnica začela leto in pol trajajoče razmerje s predsednikom ZDA. Škandal je izbruhnil leta 1998, ko je zoper Clintona potekal postopek zaradi tožbe Paule Jones, ki ga je obtožila, da jo je spolno nadlegoval v času, ko je bil guverner Arkansasa. Lewinskyjeva je pod prisego sprva zanikala spolne odnose s Clintonom, a je na dan prišel posnetek pogovora s prijateljico, v katerem je razmerje priznala. Razmerje je sprva zanikal tudi Clinton, vendar je moral kasneje svoje trditve preklicati in priznati, da je o tem lagal. 

Lewinskyjeva v zapisu za Vanity Fair piše, da jo je predsednik "izkoristil", a njuno razmerje opisuje kot sporazumno. Zlorabili so jo mediji, trdi nekdanja pripravnica. "Verjetno sem bila prva oseba, katere sramoto je poznal ves svet zaradi interneta," trdi in dodaja, da jo še dandanes ljudje prepoznajo, njeno ime pa se večkrat pojavi v pop kulutri in medijih. Prepričana je, da jo je ponižanje doletelo, ker je bila grešni kozel. 

Z zgodbo želi pomagati

Odločitev, da svojo zgodbo vnovič izpostavi, je dozorela po tem, ko je prebrala zgodbo o 18-letnem Tylerju Clementiju, ki je storil samomor, potem ko je bil na spletu objavljen videoposnetek, na katerem je poljubljal moškega. 

Upa, da bo lahko s tem, ko bo pripovedovala o svojem ponižanju, pomagala drugim, ki se znajdejo v podobnih okoliščinah. Njen cilj je postati dejavna na področju pomoči žrtvam spletnega poniževanja in nadlegovanja ter nastopati na dogodkih, kjer predstavljajo tovrstno problematiko. 

Clintonova nezvestoba del kampanje

Pričakovati pa je, da bo dogajanje v svojih pripravniških letih morala podoživljati v prihodnjih letih, saj naj bi bila Hillary Clinton v igri za predsedniški stolček čez dve leti. Iz republikanskega tabora je namreč že slišati, da bodo Clintonovi pod nos metali Monico Lewinsky in modro obleko, poroča BBC.

Komentarjev 1
  • Ferluci 19:02 06.maj 2014.

    Tudi naš Turek je imel izkušnjo z Vasilko .. in kaj pravi Vasilka zdaj, ko bivši ljubimec ni več el presidente?