Svet
11 ogledov

Clintonova izgubila živce

Hillary Clinton Reuters
V svojem zadnjem nastopu pred senatnim odborom kot državna sekretarka izgubila živce.

Napovedano je zaslišanje kandidata za novega ameriškega državnega sekretarja Johna Kerryja pred pristojnim odborom senata. Politični analitiki napovedujejo, da bo demokratski senator iz Massachusettsa in nekdanji predsedniški kandidat dobil podporo, saj so ga na čelu State Departmenta v Obamovem drugem mandatu želeli tudi republikanci.

Stara vprašanja

Včeraj pa je pred odborom zadnjič nastopila zdajšnja državna sekretarka Hillary Clinton – tema zaslišanja je bil napad na ameriški konzulat v Bengaziju 1. septembra 2012 , v katerem so umrli trije ameriški državljani, tudi ambasador Christopher Stevens.  

Republikanci so med zaslišanjem – za Clintonovo je primer izjemno pomemben, saj bi lahko "omadeževal“ njeno morebitno kandidaturo na predsedniških volitvah leta 2016 – odpirala stara vprašanja. Osrednji sta bili, zakaj konzulat in veleposlanik nista bila bolje zavarovana in zakaj so člani administracije uvodoma govorili o spontanih demonstracijah, med katerimi naj bi se zgodil napad, in ne o terorističnem napadu. 

Clintonova je dala s povzdignjenim glasom in tolčenjem ob mizo jasno vedeti, da se ji to zdi postransko vprašanje. Meni, da bi predvsem morali najti odgovor na vprašanje, kdo je odgovoren, in preprečiti tako dogajanje v prihodnje. Posnetek, kako Clintonova izgubi živce, si lahko ogledate na tej povezavi.

Solze v očeh

Med zaslišanjem je dejala, da to zanjo ni bil le politični incident, ampak je bila osebno prizadeta. "Stala sem poleg predsednika Obame, ko so nosili krste, prekrite z zastavami. Objela sem matere in očete, sestre in brate, sinove in hčerke in žene, ki bodo morale otroke vzgajati same," je povedala s tresočim glasom in solzami v očeh. 


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.