Svet
16 ogledov

Clintonovo izbrisali

Ameri%C5%A1ki predsednik Barack Obama z ostalimi visokimi dr%C5%BEavnostniki med Žurnal24 main
Fotografija Baracka Obame in njegovih najbližjih sodelavcev, med njimi tudi Hillary Clinton, ki spremljajo dogajanje v domu Osame bin Ladna, je obkrožila ves svet. A vsi na njej niso videli Clintonove.

Eno največkrat objavljenih fotografij v zadnjem obdobju, na kateri si Hillary Clinton z roko prekriva usta, je ultraortodoksni judovski časnik Der Tzitung za svoje bralce priredil. Objavili so namreč fotografijo, na kateri ni dveh žensk, ki sta prisostvovali dogajanju, Clintonove in Audrey Tomason, direktorice protiteroristične enote.

Svojo odločitev so pojasnili z besedami, da gre za uredniško politiko. Časnik namreč na fotografijah ne prikazuje žensk, saj bi lahko njihova podoba namigovala na spolnost.

Njihovo dejanje je že naletelo na oster odziv tako s strani drugih judovskih časnikov kot liberalnih skupin. "Der Tzitung je s fotografije izrezal Hillary Clinton in tako spremenil zgodovino," je komentiral rabin Jason Miller in dodal, da so po njegovem mnenju s takšno cenzuro kršili judovski princip g'neivat da'at (prevara).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.