Svet
335 ogledov

Človeška vrsta je nastala po pomoti

lancelet Wikipedia
Človek je napaka; to so ugotovili znanstveniki oziroma natančneje – pred več kot 500 milijoni let je DNK v bitju na dnu oceana mutirala in ta genetska mutacija je po več milijonih let pripeljala do človeškega bitja.

Če so naši predniki opice, so naši še bolj oddaljeni predniki bitja po imenu lancelet. V tem bitju, ki je živelo že pred več kot 500 milijoni let, se je zgodila mutacija DNK, ki je prispevala k nastanku človeške vrste in mnogih drugih živalskih vrst. Tako za Discovery pojasnjuje profesorica naravoslovja s škotske Univerze Dundee Carol Mackintosh.

Dvojna vijačnica DNK, ki je naša osnova, je nastala z mutacijo genetskega materiala v lanceletu. Naše celice so zaradi mutacije tudi bolj povezane med seboj in med njimi lažje prehajajo informacije. Kot pravi Mackintosheva, človeške celice bolje obdelujejo informacije kot pametni telefoni.

A kjer je povezava, lahko pride tudi do prekinitve – takrat se pojavi bolezen, pojasnjuje Mackintosheva. Ravno na te "prekinitve" pa bo usmerjena nadaljnja raziskava Mackintosheve in njene skupine znanstvenikov. Prepričana je, da lahko s preučevanjem genetskih pojavov, ki so se zgodili v daljni preteklosti, bolje razumemo človeško in živalsko evolucijo in hkrati pojav bolezni.

Kot pravi Mackintosheva, sta tipični bolezni, ki nastaneta zaradi prekinitve "komunikacije" med celicami, rak in sladkorna bolezen.

Komentarjev 24
  • mph 12:03 11.februar 2013.

    Khm... brez znanstvenikov ne bi zdaj mi tukaj debatirali na intenetu, ne bi bilo tipkovnice, ne bi bilo elektrike, ne bi leteli po zraku, ne bi pošiljali satelitov, ne bi bilo mobilne telefonije, ne bi bilo .... nešteto in nešteto ...prikaži več dosežkov civilizacije. Tega ni ustvarila religija.Ti sicer lahko verjameš (oz. recimo raje veruješ) v karkoli hočeš, pa zato domišljija ne bo postala realnost. Znanstveniki si po drugi strani ne jemljejo pravice nezmotljivosti ... bazirajo svoje znanje na izkušnjah, zbranih podatkih, .... kjer pa se jasno lahko marsikaj spremeni. Ko sploh niso vedeli, kaj je dnk, si z njim niso mogli pomagati. Ko so vedeli, pa ga niso vedeli prikazati, enako. Zdaj pa je tako. In tako se spreminja nešteto stvari v življenju. Ampak znanost se stalno RAZVIJA, kljub minusom je bistveno več plusov. Religija pa je blokirana v eri nastanka.

  • mph 23:21 10.februar 2013.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Mutation. Malo naključja, malo kakšnega sevanja, .... nastane napaka. Če je napak takšna, da omogoči nekomu prevlado v določenem trenutku, bo ta imela potomce in bodo ostali izumrli.

  • mph 23:19 10.februar 2013.

    Čisto vsak znanstvenik, če je znanstvenik, bo zanikal obstoj boga. Oz. je verjeten, kot so nevidni leteči sloni. Ne vem, če bi si kdo upal zanikat njihov obstoj, če pa nimajo dokazov, da ni tako.Tako pa, dejstvo je, ...prikaži več kot je rekel Einstein, da sta samo dve stvari neskončni, vesolje in človeška neumnost. Samo za vesolje ni bil čisto prepričan.Če pa že lahko verjameš v takšno neumnost, da obstaja bog, ki je ustvaril vse, je še vedno odprt problem, kdo je pa njega ustvaril. Kar tako puf iz nič je nastal? Verjetno ima potem vesolje enakovredno pravico, da istega nastanka.