Svet
14 ogledov

Človeški žrtvi norih krav

BSE se je prvič pojavila v Veliki Britaniji v 80. letih. Žurnal24 main
Španski mediji poročajo, da sta zaradi različice Creutzfeldt-Jakobove bolezni, ki se pojavi zaradi uživanja okuženega govejega mesa, umrla dva človeka.

Zaradi nove različice Creutzfeldt-Jakobove bolezni, podobni BSE (bovine spongiform encephalopathy), sta umrla dva človeka, so sporočili z oddelka za zdravje španske regionalne vlade pokrajine Kastilija-Leon. Sporočili so še, da to nista prva primera smrti zaradi te bolezni, vendar podrobnosti niso navedli. Španski nacionalni radio je poročal, da je za to boleznijo leta 2005 en človek umrl v Madridu.

Bolezen norih krav je prvič izbruhnila v 80. letih v Veliki Britaniji, od tedaj pa so jo odkrili v mnogih evropskih in drugih državah. Znanstveniki so prepričani, da se prenaša z okuženim mesom in kostmi, s katerimi hranijo živali, in da lahko povzroča Creutufeldt-Jakobovo bolezen pri človeku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.