Svet
12 ogledov

Concordia: Našli 17. žrtev nesreče

Costa concordia Reuters
Potapljači so na Costa Concordii našli mrtvo žensko. Gre že za 17 žrtev nesreče luksuzne križarke. Čeprav je bilo načrtovano, da se bo danes začelo prečrpavanje goriva z ladje Costa Concordia, ki je 13. januarja nasedla pred toskansko obalo, se to še ne bo zgodilo.

Zaradi slabega vremena in razburkanega morja namreč vse priprave na začetek prečrpavanja še niso končane. Predvidoma naj bi gorivo začeli prečrpavati v ponedeljek.

Zaradi neugodnih vremenskih razmer so morali priprave na začetek del prekiniti in se bodo nadaljevale, ko se bodo razmere izboljšale, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa, ki se sklicuje na nizozemsko družbo Smit, ki bo izvajala dela.

V ladijskih rezervoarjih je kakih 2300 ton goriva, ki bi, če bi začelo iztekali, povzročilo ekološko katastrofo, zato so ga sklenili prečrpati.

Sicer pa reševalci danes nadaljujejo iskanje 18 pogrešanih po nesreči. Doslej so našli 16 žrtev brodoloma, od katerih dveh še niso identificirali. V času nesreče je bilo na ladji prek 4000 potnikov in članov posadke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.