Svet
14 ogledov

Cosa Nostra za zapahi

Največji predstavnik svoje vrste – Al Capone Žurnal24 main
Italijanska policija je aretirala zloglasnega šefa sicilijanske mafije Salvatoreja Lo Piccola. Prijeli so tudi njegovega sina in še dva druga moška.
Salvatore Lo Piccolo, ki je bil na begu zadnjih dvajset let, je bil prijet skupaj s svojim sinom in še dvema moškima blizu Palerma, glavnega mesta Sicilije. Vsi štirje moški so bili med 30 najbolj iskanimi mafijskimi osumljenci.

Lo Piccolo, 65, naj bi po domnevanjih nadomestil mafijskega šefa vseh šefov, Bernarda Provenzana, ki je bil aretiran lani. "To je pomembna aretacija in pomemben dan," je dejal Leoluca Orlando, bivši major in velik poznavalec mafije. Od aretacije Bernarda Provenzana, šefa tako imenovane corleonske mafije, je bil ujeti Piccolo upoštevan kot novi šef. Provenzano, ki je vodil Cosa Nostro od leta 1990, je bil ujet v aprilu 2006, potem ko je bil na begu že več kot 40 let.

capone 2_511!

Bernardo Provenzano včasih in danes © AFP

 
Mr. Lo Piccolo je predvideno začel svojo mafijsko pot kot telesni stražar za sicilijanskega gangsterja in si tako utrl pot skozi organizacijo. Aretacija Lo Piccola se je zgodila prav na dan, ko v Palermu praznujejo praznik spomina na žrtve mafije.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.