Svet
68327 ogledov

COVID-19: Zdravniki poročajo o nenavadnem poteku bolezni pri nekaterih bolnikih

koronavirus Profimedia
Stanje bolnikov se najprej izboljša, nato pa drastično poslabša.

Zdravniki iz prvih bojnih linij poročajo, da se stanje nekaterih bolnikov, okuženih s koronavirusom, najprej izboljša, nato pa drastično poslabša. Med tistimi, ki so to opazili, je tudi dr. Ken Lyn-Kew, ki dela v bolnišnici v Denverju. "To smo opazili pri bolnikih, pri katerih se je stanje močno poslabšalo. Dobro jim gre, nato pa se nenadoma pojavi velika utrujenost, oteženo dihanje in bolečine v prsih,“ je povedal zdravnik in dodal: "Zdi se, da obstaja obdobje, med katerim telo poskuša ugotoviti, ali lahko to premaga ali ne.“

Podoben vzorec je opazil tudi dr. Joshua Denson iz New Orleansa. "Bolniki imajo kakšen teden bolj mile simptome, nato pa se njihovo stanje ali izboljša ali močno poslabša,“ je povedal.

Na simptome, na katere je poleg kašlja, bolečin v grlu, vročine in glavobola še treba biti pozoren in kažejo na možno okužbo, so tudi težave z vonjem in okusom. Kar tretjina bolnikov v Južni Koreji, Italiji in Kitajskem je poročala o izgubi teh dveh čutov, dognanja britanskih znanstvenikov povzema Business Insider. Driska in druge prebavne težave pa so se pojavile pri kar polovici okuženih s COVID-19.

Komentarjev 3
  • janko90 11:44 28.marec 2020.

    To so ugotovili že Kitajci, še več, zaradi tega so zagnali paniko in zaprli mesto, saj to je bistvo nevarnosti Covid-19.

  • Marjan Pisk 14:53 23.marec 2020.

    wc pa pir pa wc pa pir pol pa še mal kislega zelja pa pir

  • kapibara1 11:22 23.marec 2020.

    Končo povezava med korona in pomakjanjem wc pa-pir-ja...