Svet
10 ogledov

Črna skrinjica Concordie ni delovala

Poškodovana križarka Costa Concordia. EPA
Italijanska luksuzna križarka Costa Concordia, ki je januarja nasedla ob italijanski obali, pri čemer je umrlo 32 ljudi, v času nesreče ni imela delujoče črne skrinjice, je poročal časnik Corriere della Sera.

Časnik se sklicuje na poročilo, ki ga je aprila prejelo tožilstvo v Grossetu, kjer vodijo preiskavo o brodolomu Coste Concordie.

Luksuzna križarka s 4.229 ljudmi na krovu je 13. januarja nasedla ob otoku Giglio ob italijanski zahodni obali. V nesreči je umrlo 30 ljudi, dva pa sta uradno še vedno pogrešana.

Po navedbah časnika je direktor tehnične službe lastnika ladje Coste Crociere Pierfrancesco Ferro 11. januarja naročil popravilo črne skrinjice na Costi Concordii. Popravilo naj bi izvedli 14. januarja, ko bi morala ladja pripluti do pristanišča Savona.

Ferro je v elektronskem sporočilu podjetju, ki naj bi opravilo popravilo, zapisal, da črna skrinjica, ki beleži podatke o plovbi, že nekaj časa ne deluje.

Costa Crociere trdi, da to ne drži. V odgovoru za Corriere della Sera je zapisala, da je naprava javljala napako, vendar to ne pomeni, da ni delovala.

Dokaz za to, trdijo v družbi, je dejstvo, da je tožilstvo naložilo skupini strokovnjakov, naj zberejo podatke iz črne skrinjice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.