Svet
0 ogledov

Črna skrinjica izgubljena?

Z morskega dna so potegnili že več delov letala, a črne skrinjice ni od nikoder. Žurnal24 main
Preiskovalcem tragične nesreče letala družbe Air France, ki je strmoglavilo v Atlantik, se čas izteka. Črna skrinjica bo kmalu prenehala oddajati signale, saj se bo izpraznila baterija.

Predstavnik družbe Honeywell Aerospace, ki izdeluje črne skrinjice, je za medijsko hišo CNN izjavil, da baterija črne skrinjice zdrži približno 30 dni. Letalo airbus A330, na katerem je bilo 228 ljudi, je strmoglavilo 1. junija, torej pred 25 dnevi.

Delovanje baterije in s tem črne skrinjice je odvisno tudi od razmer, v katerih se znajde. Črna skrinjica airbusa A330 naj bi bila po prepričanju preiskovalcev 4500 metrov pod morjem, med morskimi grebeni in tonami morskih smeti, kar so vse prej kot idealni pogoji.

Brez skrinjice ne bo resnice
Preiskovalci opozarjajo, da je črna skrinjica ključna, da bi končno odkrili, kaj se je dogajalo usodnega 1. junija. "Če je ne bomo našli, ne bomo nikoli izvedeli resnice," je dejal eden izmed njih.

V iskanje skrinjice so vključili vsa mogoča sredstva od ladij do podmornic. Proizvajalec črnih skrinjic pa miri, da če bo vzdržala baterija, bo vzdržala tudi skrinjica. Ta je narejena tako, da prenese globino morja do 6100 metrov in celo tako ekstremne temperature, kot je 1100 stopinj Celzija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.