Svet
16 ogledov

Črni skrinjici zelo poškodovani, kaj sedaj?

Črna skrinjica EPA
Črni skrinjici strmoglavljenega egiptovskega letala sta tako poškodovani, da bo dostop do podatkov lahko terjal veliko časa.

Potem ko so po več tednih le potegnili iz vode obe črni skrinjici egiptovskega letala, ki je maja skrivnostno strmoglavilo na poti iz Pariza v Kairo, pa je preiskovalce nesreče dočakalo novo razočaranje. Po poročanju STA so viri blizu preiskave povedali, da so tako spominske enote, ki snemajo glasove v pilotski kabini, kot tiste, na katerih so shranjeni podatki o letu, zelo poškodovane.

Trenutno še poteka ocena, ali bodo poškodbe lahko popravili egiptovski organi, ki sicer vodijo preiskavo, ali pa bodo skrinjici na popravilo poslali v tujino. Egipt je sicer zelo previden pri navajanju možnih vzrokov za strmoglavljenje, čeprav veliko indicev kaže, da je airbus A320 razpadel že v zraku, torej da je bila posredi eksplozija. 

V nesreči, ki se je zgodila 16. maja, je umrlo vseh 66 ljudi na krovu. Našli so le fragmente trupel. Egiptovski turizem je že tako močno prizadet zaradi terorističnih napadov v minulih mesecih, še ena podobna vest bi lahko le še bistveno poslabšala stanje v tej za državo izjemno pomembni panogi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • zdrej 10:22 21.junij 2016.

    Ma kaj vraga bluziš nekaj na pamet? Zato so knjige. Tukaj so ljudje višjega nivoja kot heckerji, ki preberejo podatke, če jih je splčoh mogoče prebrati.

  • primoz.g 22:00 19.junij 2016.

    Hekerji, oni bodo prebrali vse, če ne v anem letu pa v treh ampak bodo 100%