Svet
17 ogledov

Črnogorci bodo vsaj do poletja pešačili do obale

Zrušena cesta v Budvi Žurnal24 main
Prebivalci v vaseh Stanišići, Lapići, Brajići, Pobori in Markovići so tako čez noč ostali odrezani od vseh povezav z Budvo.

Močno deževje, ki je v zadnjih dneh zajelo Črno Goro je sprožilo številno plazove, ki so določene dele cest po državi dobesedno odtrgali in odnesli, poročata srbski Blic in bosanski Dnevni avaz.

Praktično povsem je uničena magistralna cesta med Budvo in Cetinjami.

Prebivalci v vaseh Stanišići, Lapići, Brajići, Pobori in Markovići so tako čez noč ostali odrezani od vseh povezav z Budvo. Najstarejši stanovalci poudarjajo, da so jim obilne padavine prinesle celo hujše posledice kot najhujši potres doslej.

Nekaj mesecev se ne bodo vozili

V določenih delih povsem razrito cestišče na poti med Budvo in Cetinjami bo zato naslednjih nekaj mesecev zaprto za ves promet.
 
Preko 100 metrov asfaltiranega cestišča je denimo zemeljski plaz potisnil za več kot 80 metrov globoko. Velik del cestišča pa je zaradi podora plazov  povsem popokalo. Zemeljski plaz je poleg uničenega cestišča pod seboj pokopal tudi že eno od tamkajšnjih hiš, več okoliških pa je še vedno v nevarnosti.
 

Župan občine Budva Lazar Rađenović ob tem poudarja, da bodo morali cesto zagotovo obnoviti najkasneje do začetka poletne turistične sezone.

Komentarjev 2
  • GROM X 20:08 10.marec 2015.

    Poglej tu smo zaradi ceste ne pa lektorstva. Si že opazil da za nekaterimi ni mogoče čitati,niti razbrati kaj hoče.

  • elat 13:19 10.marec 2015.

    Kolikor vem, je Cetinje srednjega spola v ednini, torej "med Budvo in Cetinjem". Novinarji si pa res izmislijo prav nemogoče novotarije, zato portal ob izkazani nepismenosti nujno rabi lektorja!