Svet
10433 ogledov

Črnogorska matematika "3+2=7" zakurila splet

Cenik Facebook/Podgoricki vremeplov
Salve smeha, nato pa je ena od uporabnic končno pojasnila, da to ni tisto, kar misli večina.

Po balkanskem medmrežju je zaokrožila fotografija s črnogorske plaže Stefan. Turisti se čudijo ceniku za izposojo ležalk in senčnikov. 

Ležalka stane tri evre, senčnik dva. Komplet pa sedem. Kako je mogoče, da je komplet dva evra dražji kot če bi posamič najeli ležalko in senčnik?!

Fotografija je bila v minulih dneh deležna ogromno pozornosti, številni se smejijo "črnogorski matematiki". 

Uporabnica Andreja je na spletni strani Podgorički vremeplov za "bedake" in "nepismene" končno pojasnila višjo matematiko, ki jo izvajajo črnogorski turistični ponudniki in ki naj bi bila popolnoma jasna in transparentna.

"Ležalnik (ednina) stane 3 evre, senčnik (ednina) stane 2 evra, skupaj 5 evrov. Ker včasih pride kdo tudi sam na plažo, tudi to se zgodi. Obstajajo pa tudi pari, ki si želijo kompleta (dve ležalki in senčnik). Dve ležalki sta šest evrov, s popustom pa dobite senčnik za evro."

"Manijaki neumni," je še zabrusila vsem, ki ne razumejo logičnega cenika.

 

Komentarjev 6
  • jozicamurn 19:59 09.avgust 2021.

    Kdo sploh hodi v CG leglo zastrupitve s hrano in v leglo muslimanov, Albancev ter ustašev? Bogi ljudje.

  • bobubob 09:35 08.avgust 2021.

    Prinese ležaljko - gre enkrat ali pa prinese suncobran - gre enkrat. Za istega naročnika nosi torej enkrat. Teža je različna, zato tudi cena storitve. Prinese ležaljko- gre enkrat in prinese suncobran - gre enkrat. A dvakrat za istega naročnika. ...prikaži veča. Taka storitev pa se plača posebej. Tudi zaradi takih lokalnih posebnosti hodimo po svetu. Adrenalinsko. Sicer bi se namakali doma.

  • blayo 22:29 07.avgust 2021.

    Najbolš je pa to, da tistemu, ki ni bilo jasno, je raje kot da bi vprašal, zadevo poslikal in objavil na FB. Fejsbuk za fejst bukove...