Svet
21 ogledov

Črv krade podatke facebookovcem

Facebook Shutterstock
Na Facebooku se širi črv. Ne odpirajte sumljivih povezav.

Uporabnikom Facebooka preti nova nevarnost. Po mreži najbolj priljubljenega socialnega omrežja se širi črv Ramnit, ki krade gesla. Do zdaj naj bi s črvom ukradli že okrog 45 tisoč gesel. Žrtve pa so v veliki večini uporabniki iz Velike Britanije in Francije, so sporočili s podjetja Securlet, ki je odgovorno za varnost na internetu.

Z ukradenimi podatki lahko hekerji dostopajo do našega Facebook računa, prek katerega nato našim prijateljem pošiljajo okužene povezave in s tem širijo virus.

Črva odkrili že 2010

Črva Ramnit so prvič odkrili aprila leta 2010. Takrat so ga hekerji uporabljali za krajo osebnih podatkov ter dostop do mrež finančnih institucij in podjetij.

Najbolj nevarno pri vsej tej zadevi je, da mnogi ista gesla uporabljajo za različne račune, opozarjajo pri Securletu. Tako lahko nepridipravi dostopajo tudi do naših drugih zasebnih informacij.

Pri Facebooku rešujejo

Upravitelji Facebooka težavo že odpravljajo. Uporabnike pa opozarjajo, naj ne klikajo in ne odpirajo nepoznanih in čudnih povezav, ki se znajdejo na njihovem zidu.

Komentarjev 1