Svet
11 ogledov

Čudež: Mama z otrokom preživela strmoglavljenje letala

Reševalec in preživeli otrok Reševalni pas/Twitter
Neverjetna vest iz Kolumbije, o katerem poročajo malodane vsi svetovni mediji. Gre za nenavadno preživetje matere z 18-mesečnim sinom. Najprej sta preživela padec letala, nato pa še pet dni v džungli.

Komaj 18-letno Mario Nelly Murillo in njenega le leto in pol starega sinka očitno spremlja neizmerna sreča; reševalci so ju po petih dneh po strmoglavljenju letala našli sredi džungle v okrožju Choco v Kolumbiji. Mlada ženska je utrpela le lažje poškodbe in nekaj površinskih opeklin, medtem ko je otrok popolnoma nepoškodovan.

Poveljnik kolumbijskih zračnih sil je njuno preživetje označil s čudežem. Pilot letala Cessna, ki je poleg matere in otroka prevažal le tovor, strmoglavljenja ni preživel.

Odšla, ker se je bala eksplozije

Vzrok letalske nesreče še ni znan; letalo je pred petimi dnevi izginilo z radarjev le 20 minut po vzletu. Reševalci so potrebovali dva dni, da so sredi goste džungle uspeli opaziti razbitine. Ko so se dokopali do ostankov letala, so našli truplo mrtvega pilota. Vrata letala so bila odprta; domnevali so, glede nato, da ob razbitinah ni bilo tudi trupel ostalih dveh potnikov, da sta preživela.

Reševalci so potrebovali še dva dni, da so ju našli. Živa in praktično nepoškodovana. “To je res čudež. Območje je popolnoma neobljudeno. Mama je zagotovo dajala moči tudi otroku, da sta oba preživela,” je za BBC povedal eden od reševalcev.

Mlado mamo in njenega otroka so reševalci po odkritju odpeljali v bolnišnico, kjer je povedala, da je opekline dobila med reševanjem svojega otroka iz trupa letala, ki je po strmoglavljenju zagorel. Ker se je bala, da bo letalo eksplodiralo, se je od razbitin oddaljila. Vse ostale podrobnosti njenega nenavadnega preživetja še niso znane, saj mama še ni govorila z novinarji, po svojem boju za življenje sredi džungle je še vedno v šoku. 

Komentarjev 1