Svet
17 ogledov

Čudežno preživel polet med kolesi letala

Hawaiian Airlines letalo letalska družba Shutterstock
Šestnajstletnik preživel peturni let skrit med kolesi.

V nedeljo zjutraj je letalo letalske družbe Hawaiian Airlines priletelo na Havaje iz Kalifornije. Pri pristanku pa je letališko osebje opazilo, da se je med kolesi skrival najstnik. Slednji je namreč preživel peturni let, potem ko je zbežal od doma in se na letališču v San Joseu "vkrcal“ na letalo.

Najstnika je zaslišal FBI, po zdravniškem pregledu pa so ugotovili, da je njegovo stanje stabilno. "Naša primarna skrb je zdravstveno stanje fanta, ki je imel izjemno srečo, da je preživel," je povedal predstavnik letalske družbe.

Predstavnik FBI Tom Simon je še dodal, da je fant po pristanku letala na Mauiju skočil s koles in se začel potikati po letališču. Edina stvar, ki jo je imel pri sebi, je bil glavnik za lase.

Med letom na višini 12 tisoč metrov je bil zaradi pomanjkanja kisika in izjemno nizkih temperatur večino časa nezavesten, je še povedal Simon.

Med leti 1947 in 2012 so zabeležili 96 slepih potnikov, ki so se vkrcali med kolesje 85 letal. 73 jih je med letom umrlo, 23 jih je preživelo. Najmlajši slepi potnik, ki je preživel, je imel devet let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.