Svet
27 ogledov

Curiosity posnel nenavadno bitje?

Curiosity vesoljček
1/2
Reuters/Žurnal
Le vprašanje časa je bilo, kdaj bodo glede vesoljskega vozila Curiosity izbruhnile teorije zarot. Dve najbolj popularni sta: Curiosity ni pristal na Marsu, ampak v kraterju na Zemlji, in pa Curiosity je pristal na Marsu in že posnel vesoljca.

Tako kot nekateri še vedno vztrajajo, da je bil pristanek na Luni zrežiran, tako zdaj nekateri vztrajajo, da Curiosity ni pristal na Marsu, ampak v puščavi Mojave v ZDA, ki je res zelo podobna kraterju Gale na Marsu.

Ljubitelji teorij zarot so celo interpretirali izjavo enega od vodilnih ljudi pri Nasi Johna Grotzingerja kot dokaz, da Curiosity ni pristal na Marsu. Grotzinger je namreč izjavil: "Nikogar ne bi obsodil, če bi rekel, da se Nasa norčuje in da smo rover v resnici namestili v puščavi Mojave in napravili nekaj fotografij."

Curiosity posnel neznano bitje

Druga najbolj razširjena teorija zarote je pravo nasprotje prve: ne le, da je Curiosity pristal na Marsu, ampak je tudi že posnel prve fotografije prebivalcev Marsa. Na prvih fotografijah se namreč v oblaku prahu pojavi temnejši del, ki je ob bujni domišljiji podoben zgornjemu delu človeškega bitja. Na naslednjih fotografijah tega pojava ni bilo.

Tisti, ki verjamejo v vesoljce, trdijo, da je na posnetku prebivalec Marsa. Znanstveniki imajo veliko bolj logično razlago – na objektivu kamere se je nabrala večja količina peska, ki je ustvarila podobo, kot da je nekaj na fotografiji. Te so namreč pristale takoj po pristanku Curiosityja, ki je zaradi teže v zrak dvignil veliko prahu, kar pa so ujele tudi kamere.

Komentarjev 2
  • recesija 19:54 14.avgust 2012.

    Big Foot?? :)

  • erikkk 11:17 14.avgust 2012.

    A tole poigravanje senc je bitje ...O bitju naj se govori ko je dejansko to posneto in se vidi razločno ... ne pa nekescene delat iz sence ki še pravzaprav to ni ...