Svet
7 ogledov

Čustveno slovo od Kirchnerja

1/42
Žurnal24 main
Pogrebnega sprevoda v čast nekdanjemu argentinskemu predsedniku Nestorja Kirchnerja se je udeležilo več tisoč ljudi.
Več fotografij s pogrebnih slovesnosti si lahko pogledate v GALERIJI.

Nekdanjega argentinskega predsednika Nestorja Kirchnerja so v družinskem krogu pokopali v rojstnem kraju Rio Gallegos na jugu države.

Pogrebnega sprevoda, ki ga je vodila njegova vdova in sedanja argentinskega predsednica Christina Fernandez, se je udeležilo več tisoč ljudi.

Krsta z njegovimi posmrtnimi ostanki je pred tem ležala v predsedniški palači v Buenos Airesu, kjer so se od predsednika poslovili številni Argentinci.

Kirchnerjeva nenadna smrt, je v sredo, potem ko so ga spetembra operirali zaradi težav s srcem, presenetila številne Argentince in razvnela njihova čustva.

Predsedniški par
Kirchner je bil predsednik države od leta 2003 do leta 2007, če ga ne bi presenetila smrt bi najverjetneje kandidiral na volitvah leta 2011.

Na položaj je prišel po finančni krizi leta 2001, potem ko se je v tem času na predsedniški funkciji zamenjalo precej predsednikov, ki so bili na položaju le kratek čas.

Predsedniški par je bil v preteklosti deležen številnih kritik, da se poskuša izogniti časovni omejitvi funkcije tako, da položaj odstopata eden drugemu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.