Svet
14 ogledov

Da bi ga rešili, so mu odrezali nogi

Reševalci s poškodovancem
1/3
Reuters
V zrušenju garažne hiše v Miamiju so umrli trije delavci, četrtemu so odrezali nogi, da so ga lahko izvleki izpod ruševin.

Kot pripovedujejo priče, se je najprej zaslišalo le škrtanje. Potem se je na novo zgrajena in še nedokončana petnadstropna garažna hiša sesula v prah. "Na tla je padla kot hiša iz kart," pripoveduje priča iz trgovine nasproti garaže.

V garažni hiši so bili predvsem delavci, električarji, varilci, pleskarji in ostali delavci, ki so opravljali zaključna dela v stavbi. Pod ruševinami so umrli trije delavci, deset so jih odpeljali v bolnišnico, enega še pogrešajo.

Nogi za življenje

Zrušenje pa je bilo še posebej tragično za enega izmed delavcev, ki je ostal zakopan pod ruševinami. Gasilci so mu poskušali pomagati kar 12 ur. Ko so videli, da ga ne bodo mogli izvleči iz tovornjaka, ki so ga zasule ruševine, so se odločili, da mu odrežejo obe nogi. Kot je povedal predstavnik gasilcev Arnold Piedrahita Jr., je bila odločitev, da mu odrežejo nogi malo nad kolenom, zelo težka. "Predstavljajte si, da morate nekomu povedati, da bo izgubil obe okončini ali pa bo umrl," je strto pripovedoval Piedrahita.

Po prvih ugibanjih naj bi do nesreče prišlo zaradi žerjava, ki je poskušal postaviti konstrukcijski blok na že obstoječega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.