Svet
3 ogledov

Da bi našel ženo, se je naučil potapljati

Japonska potres cunami Žurnal24 main
Življenjski cilj ostarelega Japonca je, da najde ostanke žene, ki jo je leta 2011 s strehe odnesel cunami.

Družabna omrežja je preplavila srce parajoča zgodba Japonca, ki je življenje po ženini smrti posvetil le temu, da najde njene ostanke. Zato se je naučil celo potapljati. 

Slaba tri leta po cunamiju, ki je leta 2011 pustošil po Japonski, je Takamacu prvič samostojno zaplaval kot potapljač. Naredil je vse izpite in se podal v globino morja: "Bilo me je tako strah, da nisem vedel, kaj se dogaja okrog mene," je po prvem potopu povedal Takamacu. 

Stali so na strehi banke

Odločil se je, da bo poiskal ostanke svoje ljubljene žene, ki so jo odnesli valovi. 47-letna Yuko je bila v času cunamija v banki, kjer je delala. Njeni nadrejeni so upali, da bodo lahko rešili zaposlene tako, da so ukazali evakuacijo na streho. Vse je odnesla voda. 

Takamacu od takrat kar naprej hodi naokrog in išče ostanke žene. Največkrat ga vidijo tam, kjer so našli druge zaposlene. Ko je nekega dne gledal potapljače, kako iz morja prinašajo ostanke, se je odločil, da iskanja ljubljene ne bo prepustil drugim, temveč bo za to poskrbel sam. Ker se kljub opravljenemu izpitu še ne upa potapljati sam, zaenkrat pomaga ostalim potapljačem prostovoljcem pri odstranjevanju posledic cunamija. 

"Zadnji sms, ki sem ga dobil od svoje žene pred cunamijem je bil, da želi priti domov. Bolj kot kar koli na tem svetu si želim, da jo najdem in pripeljem domov."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.