Svet
67829 ogledov

Za smrt družine izvedel s spleta: "Oprosti, ker vas nisem mogel zaščititi!"

Ukrajina Irpin Profimedia
Na sliki je zagledal znani kovček in vse mu je postalo jasno. Njegova žena in otroka so umrli.

Serhij Perebinis je na vzhodu Ukrajine skrbel za ostarelo mamo, medtem ko so bili njegova žena Tatjana in otroka Mikta in Alisa v Irpinu, kjer so skrbeli za Tatjanina starša. Ko so se boji v okolici Irpina stopnjevali, so se odločili zbežati na varno. 

"Oprosti, ker nisem mogel ostati in vas zaščititi. Rekla mi je, naj ne skrbim, da se bodo izvlekli. Njihova telesa sem prepoznal po prtljagi," je povedal Perebinis. Tatjano, ki je delala v IT sektorju, so že dlje časa prosili, naj gre na varno, a jo je skrbelo, kaj bo z mamo, ki ima Alzheimerjevo bolezen. "Sin Mikta je ves čas skrbel za babico in sestro. Ko so napadi postali pogostejši, so se odločili pobegniti. Na pot so šli z avtom," je povedal. 

Del poti so tako opravili z avtom, vendar so bili v nekem trenutku zaradi poškodovane infrastrukture avto prisiljeni zapustiti. Serhij je begu svoje družine sledil s pomočjo aplikacije, ki je sledila njihovi lokaciji. Da je nekaj narobe, mu je bilo jasno, ko je lokacija enega od telefonov kazala bolnišnico v Kijevu, na klice pa se mu ni več oglašal nihče. Za tragično usodo svoje družine je izvedel na Twitterju, kjer je videl objavo s kraja dogodka.

Družina je do leta 2014 živela v Donecku, od kjer pa so takrat morali oditi. Tokrat se je zgodba ponovila, a s tragičnim koncem. 
Perebinis pravi, da nima več kaj izgubiti. Obljubil pa je, da se bo boril do konca. 

Ukrajinska stran je že večkrat opozorila, da ruske sile streljajo na civiliste. Včeraj je bila v ruskem zračnem napadu na bolnišnico v mestu Mariupol uničena porodnišnica in otroški oddelek. Zelenski je napad označil za vojni zločin.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 20
  • Angie_Smith 11:35 10.marec 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 10:10 10.marec 2022.

    Seveda so tragične zgodbe, to je vojna !!.....Ne dvomim pa, da bomo na teh straneh deležni podobne "masaže" kot pri Covidu, kjer ste iskali umrle necepljene in njihove "zgodbe" tudi izmišljene, če resničnih ni bilo dovolj....In kje ste bili s ...prikaži večs podobnimi zgodbami iz Donbasa ?!

  • PasjaProcesija 09:06 10.marec 2022.

    Brez skrbi, komentatorji bodo že našli vzrok. Najbrž bo tokrat lažna novica ali pa prozahodna propaganda, tega v zadnji uri še ni bilo. Zmorejo zagovarjati invazijo s tanki, bombardiranje ključne infrastrukture z letali, napada na jedrski elektrarni, napade na bolnišnice ...prikaži več itd. Teh nekaj civilistov jim bo mala malica.