Svet
14 ogledov

Da so se vrata zaprla, so jih podmazali z maslom

Croatia Airlines Arpingstone / Wikipedia
Hrvaški pilot je moral na svojem letalu podmazati vrata, da je lahko vzletel. Z elektronskim sporočilom se je obrnil tudi na pristojne.

"Spoštovani! Predlagam, da na poletih pripravite dodatno maslo za posadko, da ne bo brez ostal sodelavec, ko bom moral podmazati vrata letala," se glasi začetek elektronskega sporočila jeznega pilota Croatia Airlines.

Kapitan letala in njegova posadka namreč na letu iz Istanbula v Ljubljano niso mogli zapreti vrat. Pomagala ni niti sila. Zato so se določili, da jih z podmažejo z maslom. In težava je bila rešena, piše 24sata.

"Ker po nekaj minutah nismo mogli zapreti vrat, smo se določili, da jih podmažemo. Najprej smo pomislili na olivno olje, a smo se, ker je predrago odločili za maslo. Ko smo vrata namazali so se zaprla brez težav, zato vas prosim za več masla na poletih ali pa, da jih tehnične službe pogosteje podmažejo," piše kapitan letala.

V Croatia Airlinesu so takoj sprožili notranjo preiskavo, da bi ugotovili kdo je odgovoren za težave . Ali je kriva tehnična služba ali ne, bo znano v naslednjih dneh. "Letalo je bilo na letu iz Istanbula tehnično izpravno. varnost potnikov je bila na najvišji ravni," so za 24sata sporočili s Croatia Airlines.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.