Svet
47 ogledov

Dal ji je spermo, zdaj želi preživnino

sperma Shutterstock
47-letni homoseksualec Mark Langridge iz Velike Britanije ni želel imeti otrok, a se je odločil, da pomaga prijateljicama homoseksualkama. Zato jima je daroval spermo. Vendar se je zapletlo. Po 13 letih biološka mati zahteva preživnino.

Njegovo dobro delo se mu je vrnilo 13 let kasneje v obliki pisma, v katerem biološka mati deklic zahteva plačilo preživnine. Marku se takšno dejanje zdi nesmiselno, saj nikjer v dokumentih ni zapisano, da je on biološki oče, piše Daily Mail.

Socialna služba zahteva preživnino

Kljub temu socialna služba od njega zahteva plačilo preživnine v višini nekaj več kot 30 evrov na teden. 47-letnik pravi, da si tega ne more privoščiti. V kolikor bi se to zgodilo, bi moral do njune polnoletnosti plačati nekaj manj kot 10 tisoč evrov.

"To je nočna mora"

O celotni situaciji se je Mark pogovoril tudi s svojim dolgoletnim partnerjem Shaunom Keebleom, s katerim je v zvezi več kot 17 let. Oba sta dejala, da nista želela imeti otrok in da se trenutno počutita kot žrtve sistema. "S Shaunom nisva želela imeti otrok. Ko sta prijateljici predlagali, da jima darujem spermo, sva se oba strinjala. Menila sva, da bova storila dobro delo. Ampak zadnjih nekaj mesecev se počutim kot v najhujši nočni mori,“ je dejal Mark.

Lezbični par se je razšel že pred leti, zato Marku ni jasno zakaj biološka mama preživnine ne zahteva od nekdanje partnerice, ki deklici še vedno obiskuje, še piše Daily Mail.

Komentarjev 8
  • Oxxo 20:03 02.november 2012.

    @francekA te rajca? Mislim ... pedri in lezbijke... pa akcija...?Si že probal? Nisi imel ja*c? Tiha želja je pa ostala a?

  • Oxxo 20:02 02.november 2012.

    @RonaldPojdi in najprej obriši svojo (us***o) rit! Potem pa sodi druge družine!

  • Oxxo 20:01 02.november 2012.

    @vicvic Primer je zanimiv (ne lep). Ampak. Taki primeri - v heterosexualnih družinah (roko na srce je tam več otrok) so dnevnica! Tudi v Sloveniji.Zato je govoriti o neodgovornem starševstvu samo v gay družinah in posploševati stanje na ...prikaži veča tem področju najmanj nekorektno.Ali si povsem zaplankan ali pa si (za)ostal v ne vem katerem letu... tisočletju... ???