Svet
14 ogledov

Dalajlamo zamikajo tudi ženske

Dalajlama drugič prihaja v Slovenijo. Mariborčani bodo tako po papežu gostili še Žurnal24 main
Dalajlama, ki bo sredi maja znova obiskal Slovenijo, je v intervjuju za CNN brez sramu priznal, da ga seveda kdaj pa kdaj zamikajo tudi ženske, a bi mu prinesle preveč težav, zato se raje zadrži.

Tibetanski voditelj dalajlama, ki je znan po svoji sproščenosti in prijaznosti, je tudi tokrat brez težav ali užaljenosti odgovoril na vprašanje novinarja CNN, ali je kdaj v skušnjavi, ko vidi žensko. "Ja, včasih pogledam kakšno in si mislim 'ta je pa zelo lepa', potem pa pomislim, hm, kaj je moje delo, in spoznam, da bi to prineslo preveč težav," je nasmejano odgovoril dalajlama, ki bo 6. julija praznoval 77. rojstni dan. "Tudi če se mi sanja o ženski, se v sanjah opomnim, da sem menih. Nikoli ne sanjam, da sem dalajlama, ampak vedno, da sem budistični duhovnik."

Všeč mu je Bush

Novinarja je tudi zanimalo, kdo od svetovnih voditeljev je nanj naredil velik vtis. Dalajlama pravi, da Nelson Mandela, kot človek in pa George Bush mlajši. "Ne kot predsednik ZDA, ampak kot človek," poudarja tibetanski voditelj.

Na vprašanje, ali ni to malce nenavadno, glede na to, da dalajlama zagovarja mir, Bush pa je sprožil kar nekaj vojaških posredovanj v svetu, je tibetanski voditelj odgovoril s prigodo ob nekem srečanju z Bushem: "Rekel sem mu, rad te imam, ampak tvoja politika me pa skrbi."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.