Svet
16 ogledov

Dalmacija v plamenih

Gozdni požar. EPA
V torek zjutraj je izbruhnil požar v bližini mesta Sali na Dugem otoku. Že včeraj zvečer pa je na Pelješcu zagorel borov gozd na nedostopnem terenu.

Danes zjutraj okoli 5.30 je bila hrvaška Državna uprava za zaščito in reševanje (Duzs) obveščena o požaru v bližini mesta Sali na Dugem otoku. Na kraj so takoj odšli gasilci. Že včeraj zvečer pa je zagorelo tudi na Pelješcu. Gori borov gozd in nizko rastlinje na nedostopnem terenu, pišejo hrvaški mediji.

Omejili požar pri Rudinah

Gasilcem še vedno ni uspelo zajeziti požara v naselju Satrić v občini Hrvace, jim ga je pa uspelo vsaj omejiti na splitskem območju pri krajih Rudine in Plana.

Na območju Rudin pri Kaštelah sta včeraj zgoreli strehi dveh hiš in avtomobila. Pred ognjenimi zublji so rešili tudi 70-letnico, ki je bila v eni od hiš. Na terenu je še vedno 200 gasilcev, 60 vojakov in 45 vozil. Požar naj bi bil pod nadzorom, piše Slobodna Dalmacija.

Požigalca naj bi prijeli

Zadrska policija je pred dnevi sporočila, da je prijela 51-letnega domačina, za katerega sumijo, da je v nedeljo podtaknil požar pri kraju Radovine. Prijeli so ga, potem ko je pilot gasilskega letala v nedeljo opazil človeka, ki je sledil gasilcem in podtikal ogenj.

Želijo višje denarne kazni

Hrvaški gasilski poveljniki so v zadnjem času večkrat zahtevali ostre denarne kazni za tiste, ki jim bodo dokazali, da so povzročili požare. Gasilci namreč trdijo, da so za večino požarov odgovorni ljudje – zaradi nepazljivega ravnanja z ognjem ali namernega podtikanja požarov, pišejo hrvaški mediji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.