Svet
11 ogledov

Dalmacija že dva dni v ognju

Žurnal24 main
Hrvaški gasilci se danes borijo z ognjenimi zublji na področju Šibenika. Včeraj je gorelo na treh koncih v Dalmaciji. Vse tri požare so do večera lokalizirali.

Danes zjutraj je zagorelo na hribu Mravnik v bližini Perkovića pri Šibeniku. S požarom se na tleh bori 17 gasilcev, iz zraka jim pomagajo štiri letala: dva kanaderja in dva zračna traktorja. Ko so gasilci dobili obvestilo o požaru v klicni center, je po poročanju hrvaških medijev že pogorelo okoli dva hektarja gozda in nizkega rastlinja.

Včeraj gorelo na treh koncih
Počivali pa gasilci niso niti včeraj, ko je gorelo na treh mestih v Dalmaciji. Požare, ki so jih vse tekom dneva uspeli lokalizirati, je gasilo skupaj okoli 140 gasilcev, ob pomoči gasilskih letal. Na področju Bilic in Stubalja v šibeniško-kninski županiji je zgorelo okoli tri hektare borovega gozda, pri Unešiću in Ceru pa okoli šest hektarov trave in nizkega rastlinja. Najhuje je bilo pri Igrani v bližini Makarske, kjer se je s ognjenimi zublji borilo kar 92 gasilcev. Pogorela je trava, nizko rastlinje in gozd na površini petih hektarov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.